Renoveringslån
– när du ska uppgradera ditt hem

Att låna till renovering gör dina bostadsdrömmar till verklighet

Renoveringslån är för dig med eget hus, lägenhet, bostadsrätt eller stuga och som där vill förverkliga en bostadsdröm. Ett renoveringslån låter dig låna till renovering av ditt hus. Lån för nytt tak, värmepanna eller kök – möjligheterna är många och de är helt upp till dig. Du kan söka lån till renovering för upp till 500 000 kronor, till en mycket attraktiv ränta. Din bostadsdröm är nu bara några klick bort. Så påbörja din ansökan om ett renoveringslån redan idag.

Låna upp till 500 000 kr

Välj belopp och återbetalningstid

kr
Din månadskostnad blir:

Beräknat med följande ränta: 7,99%

Låna hos SevenDay

 • Specialister på lån utan säkerhet sedan 2007
 • Full trygghet och bra villkor
 • Många nöjda kunder och vinnare av bästa kundservice

Låneräntor

 • För närvarande 4,99 % – 17,99 %

Räntan är för närvarande 4,99% – 17,99%, vilket ger en effektiv ränta om 5,18% – 19,84% (25 maj 2023). Räntan är rörlig och sätts individuellt efter kreditprövning. Vid ett lån om 185 000 kronor, 495 kronor i uppläggningsavgift och 0 kronor i aviavgift som återbetalas på 12 år med en ränta på 7,99% blir den effektiva räntan 8,47 %. Du betalar 2018 kronor per månad och antalet avbetalningar är 144. Totalt att återbetala blir 290 611 kronor.

Bra att veta Så går det till

1. Låneansökan

Du fyller i en låneansökan och godkänner att en kreditupplysning tas.

2. Besked och godkännande

Du får besked direkt och signerar enkelt skuldebrevet med BankID.

3. Utbetalning

Pengarna betalas ut till ditt bankkonto.

Vinterträdgård

Fakta om renoveringslån:

 • Lån upp till 500 000 kronor.
 • En mycket konkurrenskraftig ränta. För att veta exakta procentsatsen så behöver du skaffa ett låneerbjudande.
 • Du behöver inte ställa säkerhet för ditt renoveringslån.
 • Alla som har hus, bostadsrätt, kooperativ eller fritidshus kan ansöka om det lån till renovering.
 • Renoveringslån ska användas för en fast renovering av din ägda bostad

Läs mer om våra lån

Lån till nytt tak, ny tillbyggnad eller nytt kök

Studier visar att de flesta kvinnor drömmer om ett nytt kök, medan män främst går i tankar på att investera i energiförbättringar. Och det kan mycket väl vara fördelaktigt att investera i hemförbättringar som är energivänliga. Till exempel om du så småningom måste sälja ditt hem – då kommer köpare inte bara att titta på de nya fönstren utan också på den låga uppvärmningsräkningen som följer med de nya fönstren. Där vårt lån alltså bidra till att höja bostadens värde.

Göra planer
Renovering

Fem tips du bör tänka på innan du påbörjar ditt bostadsprojekt och ska låna pengar för renovering

Innan du bestämmer dig för att ta lån till renovering av ditt hus och påbörja en större renovering kan du med fördel göra följande överväganden:

 1. Tänk över alla delar och detaljer i ditt bostadsprojekt.
 2. Kom ihåg att få med dig alla utgifter innan du väljer att ansöka om ett renoveringslån.
 3. Undersök om du kan få ROT-avdrag för dina hemförbättringar
 4. Hur mycket kan du göra själv – och hur mycket behöver du hjälp med av hantverkare?
 5. Undersök priser och ta in offerter så att kostnaderna för ditt byggprojekt inte drar iväg.

Vanliga frågor och svar om lån till renovering

Lån och krediter väcker förstås gott om frågor och svar. Här har vi samlat de vanligaste frågorna som vi brukar få. Klicka på frågan så visas svaret. Om du inte får svar på dina frågor, så tveka inte att kontakta oss!

Ett renoveringslån låter dig låna till förbättringar i ditt hem så att du kan förverkliga dina bostadsdrömmar. Du kan låna upp till 500 000 kronor till en mycket konkurrenskraftig ränta. Du behöver inte heller ställa säkerhet för ditt renoveringslån.

SevenDay Bank är en en filial till Danska Express Bank och vi har tillsammans hundratusentals nöjda kunder i Skandinavien. Våra många år som internetbank gör oss till en av de mest erfarna låneleverantörerna på den skandinaviska marknaden. Vi lyssnar på våra kunder, erbjuder en attraktiv ränta och ger bra villkor på våra renoveringslån. Så om du vill låna pengar för en renovering av din bostad så finns vi här för dig.

För att låna pengar till renovering från SevenDay Bank måste du eller din medsökande vara minst 20 år gammal, ha permanent uppehållstillstånd och bo i Sverige. Dessutom lånar vi inte ut till personer som betalningsanmärkningar.

Hos SevenDay Bank kan du beviljas från 10 000 och upp till 500 000 kronor åt dina bostadsdrömmar.

Räntan beror på ditt önskade lånebelopp och din ekonomiska situation. Den är dock mycket konkurrenskraftig. För att veta exakta procentsatsen så behöver du skaffa ett låneerbjudande. Då skickar vi ett erbjudande till dig med en specifik ränta som du kan använda för att jämföra med andra banker.

Hos SevenDay Bank så kan du låna för att renovera och förbättra ditt hem. Du kan till exempel lägga pengarna hantverkare, ett nytt tak, energiförbättringar, tillbyggnad eller ett helt nytt kök. Vilka renoveringar och förbättringar som du vill spendera pengarna på är upp till dig. Ett tips är att fundera över vilka av dessa som samtidigt kan bidra till bostadens värde.

I princip kan de det. Men om du ska investera i ett fritidshus så skulle vi istället rekommendera ett privatlån. Som utgångspunkt är ett renoveringslån avsett för förbättringar av en befintlig bostad. Ett vanligt bostadslån kan passa bättre om du behöver låna till renovering vid husköp. Då passar du på att utöka ditt bolån till att även täcka renoveringskostnaderna.

Jo, förvisso. Men vi rekommenderar dig att då istället ta ett privatlån, som är särskilt avsett för det ändamålet. Alternativt att du kan utöka ditt bolån för att även täcka handpenningen. Renoveringslån främst är avsett för förbättringar av ett befintligt hem.

Ja, du bestämmer själv vad pengarna ska gå till när du renoverar och renoveringslån täcker även ett nytt tak – en sådan där sak som också kan bättra på värdet på bostaden. Ett väl valt lån, med en rimlig ränta, till en väl vald renovering, kan alltså betala sig.

Javisst. Pengarna kan användas för en tillbyggnad, ett skjul, en terrass eller någon annan förbättring av bostaden – allt sådant som kan bibehålla eller förbättra bostadens värde. Ska du däremot skaffa något lösöre till hemmet, som exempelvis en studsmatta eller uppblåsbar pool så kan du istället ta ett privatlån.

Javisst, det här är precis rätt lån för att finansiera renoveringen. Har du andra behov så det däremot passa bättre att ta ett privatlån eller något av alla våra andra sätt att finansiera tillvaro stora eller oväntade utlägg.

Oavsett vilket lån du tar på SevenDay Bank behöver vi se dokumentation över dina inkomster och utgifter.

Alltid hos ossFull trygghet och bra villkor

Vill du göra ett tilläggslån?

Vill du utöka ditt befintliga lån? Du kanske ska köpa en bil, en båt, ut och resa eller renovera? Oavsett vad du behöver pengarna till, så är det oftast enklast och mest prisvärt att utöka det lån du redan har. Du kan ansöka om att utöka ditt lån upp till 500 000 kr på Mina Sidor.
ansök om tilläggslån på mina sidor

Liv och Låneskydd

SevenDay Låneskydd är en trygghet för dig och din ekonomi. Skulle något oförutsett inträffa såsom att du blir sjukskriven eller arbetslös, är det bra att ha en försäkring som kan ta hand om en del av månadsutgifterna. Läs mer

SevenDay Prisgaranti

Vi ger dig prisgaranti på privatlån. Om du skulle
erbjudas och beviljas ett bättre totalpris av någon annan långivare i Sverige, lovar vi att du får ett lägre pris hos oss.
Mer om prisgaranti

Betalningsfri månad

Betalningsfri månad är en tjänst som du kan utnyttja för att minska dina kostnader de månader du behöver pengar till annat. För att använda dig av betalningsfri månad behöver du bara kontakta Kundcenter, så hjälper vi dig.
Ansök om betalningsfri månad

Våra lästips
Här får du kloka råd för dig,
din familj och din plånbok.
Konto
Spara
Lån
Kredit
Kontakt