Båtlån upp till 500 000 kronor

Sugen på att köpa båt och att ta ett båtlån?

Låt oss då berätta om våra båtlån som låter dig låna pengar när du köper båt i butik eller av en privatperson.

Båtlån ger dig två nycklar till frihet. Den ena öppnar dörren till båtlivet – att du faktiskt kan köpa båten som du drömt och därmed ge dig hän åt en av de allra friaste livsstilarna. Den andra nyckeln öppnar upp möjligheten att fördela kostnaden för båtköpet över en lång tidsperiod, så att du kan betala tillbaka lånet i portioner som är lagom stora för dina löpande inkomster.

Förutom att du hos oss kan låna pengar upp till 500 000 kronor så har du gott om svängrum kring återbetalningen.

Låna upp till 500 000 kr

Välj belopp och återbetalningstid

kr
Din månadskostnad blir:

Beräknat med följande ränta: 9,49%

Låna hos SevenDay

 • Specialister på lån utan säkerhet sedan 2007
 • Full trygghet och bra villkor
 • Många nöjda kunder och vinnare av bästa kundservice

Låneräntor

 • För närvarande 4,99 % – 17,99 %

Representativt exempel för Privatlån hos SevenDay Bank: Räntan är för närvarande 4,99% – 17,99%, vilket ger en effektiv ränta om 5,18% – 19,84% (30 juni 2023). Räntan är rörlig och sätts individuellt efter kreditprövning. Vid ett lån om 185 000 kronor, 495 kronor i uppläggningsavgift och 0 kronor i aviavgift som återbetalas på 6 år med en ränta på 9,49% blir den effektiva räntan 10,16 %. Du betalar 3401 kronor per månad och antalet avbetalningar är 72. Totalt att återbetala blir 244 885 kronor.

Bra att veta Så går det till

1. Låneansökan

Du fyller i en låneansökan och godkänner att en kreditupplysning tas.

2. Besked och godkännande

Du får besked direkt och signerar enkelt skuldebrevet med BankID.

3. Utbetalning

Pengarna betalas ut till ditt bankkonto.

Båt som seglar i Sverige

Fördelarna med SevenDay Banks båtlån

 • Du slipper ha båten som säkerhet
 • Du slipper kontantinsats
 • Du får upp till tolv års flexibel återbetalningstid
 • Hela båten amorteras – lämnar inget restvärde att slutbetala

Läs mer om våra lån

Låna till båt – när du ska köpa ny eller rusta upp

Läge att låna till båt? Oavsett du vill köpa båt som är ny eller rusta upp en befintlig så kan båda varianterna föra med sig utgifter som vårt båtlån kan hjälpa dig med.

Låna till ny båt

Har du hittat båten för dig så står du inför en rejäl utgift – för de flesta är den alltför stor för att täcka med egna sparmedel. Här har vi det mest givna läget för att låna till båt. Båtlånet gör helt enkelt båtköpet möjligt.

Låna för att rusta upp båt

Äger du redan en båt? Du kan låna av SevenDay Bank för att rusta upp den. Kanske kosta på dig och få hela upprustningen gjord på en gång, så du kan spara både tid och pengar?

Hamn med utsikt

Vanliga frågor och svar om båtlån

Här har vi samlat de vanligaste frågorna som vi brukar få. Klicka på frågan så visas svaret. Om du inte får svar på dina frågor, så tveka inte att kontakta oss!

Vårt låneutrymme är 10 000 – 500 000 kr. Sen avgör kreditbedömningen hur mycket just du kan låna inom den ramen.

Räntan för ett båtlån hos SevenDay Bank bygger på lånerisken. Denna beräknar vi utifrån uppgifterna från Bisnode och UC när vi gör kreditbedömningen.

Nej, vi erbjuder ett båtlån utan kontantinsats. Du kan alltså låna till hela din båt.

Du får en länk till ditt digitala skuldebrev skickat till dig så snart vi har godkänt din låneansökan. Med detta följer ett lånelöfte som är giltigt i 30 dagar. Önskar du gå vidare med lånet så har du därmed 30 dagar på dig att signera och slutföra din ansökan hos oss.

Nej, du kan köpa båten av vem som helst. Vårt lån har nämligen inte båten som säkerhet.

Vanligtvis tar det mellan 2-3 bankdagar från och med det att du har signerat skuldebrevet och vi har slutfört handläggningen. När handläggningen är klar så för vi över pengarna till det konto du har angivit till oss så att du kan slutföra båtköpet.

En variant är att du går samman med några kompisar för att köpa båt och därmed delar på kostnaden. Du kan också låna pengar till båt. Då kan du köpa ny eller begagnad båt, och slippa kompromissa med andra var, när och hur båten ska användas.

Hos oss kan du låna pengar till båt upp till 500 000 kr, utan kontantinsats. Du kan dessutom ta upp till tolv år på dig att återbetala ditt båtlån – med våra flexibla återbetalningstider. Du kan dessutom lösa lånet precis när du vill, helt kostnadsfritt.

Nej, banken har inte båten som säkerhet för lånet. Vårt båtlån bygger istället på din övriga ekonomi. Att ta ett båtlån låter dig alltså finansiera även annat än en ny eller begagnad båt.

Ja, efter sex inbetalningar i tid på ditt lån så kan du sedan välja upp till tre betalningsfria månader, under varje tolvmånadersperiod, så länge inte de betalningsfria månaderna följer direkt efter varandra.

Det går bra. I din ansökan kryssar du i ”lösa nuvarande båtlån”. När du singerar ditt digitala skuldebrev har du då även möjlighet att fylla i en betalorder. Här fyller du i uppgifter om ditt tidigare båtlån och laddar upp din senaste låneavi, så hjälper vi dig att lösa ditt befintliga lån med det nya lånet från oss, utan kostnad.

Nej, vi erbjuder bara båtlån åt privatpersoner.

Ja, du kan ansöka om att utöka ditt båtlån hos oss. Det kan vara bra ifall du plötsligt behöver kosta på din båt något oväntat eller rejält.

För att ha möjlighet att ansöka om utökat båtlån behöver du uppfylla nedanstående kriterier:

 • Ditt befintliga lån hos oss beviljades för minst 4 månader sedan.
 • Dina inbetalningar under låneperioden ska ha varit oss tillhanda i tid.

Självklart. Du tecknar enklast SevenDay Banks låneskydd digitalt när du ansöker om båtlån. Det går även bra att kontaka oss per telefon för mer information.

Autogiro är enklaste lösningen för de flesta – detta kan du anmäla i samband med din låneansökan. Då betalas båtlånet utan att du behöver tänka på det. Du kan också välja pappersavi, då tillkommer en aviavgift.

Javisst. Om du vill lösa ditt lån så är det bara att kontakta oss per telefon. Du får då inbetalningsuppgifter och ett slutbelopp bestående av återstående kapitalskuld och upplupen ränta.

Stockholm hamn

Grundkrav

För att låna till båt så behöver du uppfylla grundkraven:

 • Du är minst 20 år
 • Har en fast inkomst på lägst 120 000 SEK/år
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Inga SMS-lån
 • Inget skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten.
 • Har tillsvidareanställning, är egen företagare eller pensionär.
 • Har varit folkbokförda i Sverige i tre år.
 • Om ni är två sökande så ska minst en av er ha tillsvidareanställning, vara egen företagare eller pensionär.
 • Om ni är två som söker så ska ni båda vara folkbokförda på samma adress.

Läs mer om våra Privatlån

Gul båt

Låna för att ha råd med omkostnader

Hela ekonomin ska ju gå ihop, och båten kan du ju låna till. Även om du inte bör låna till löpande omkostnader så behöver du ändå ha med dem i helhetskalkylen.

Se följande större kostnader för de flesta båtägarna:

 • Båtplats över sommarhalvåret: Har du inte egen båtbrygga eller vill ta risken och omaket med att lämna båten i naturhamn så återstår att hyra båtplats på sommarhalvåret.
 • Förvaring över vinterhalvåret: Över vintern så kan du behöva hyra en uppställningsplats i närheten. Kostnaden för båtplats och förvaring bör du kunna täcka ur egen kassa.
 • Underhåll: Det kan handla om lite småfix här och där. Men emellanåt ställs du också inför större åtgärder och utgifter. Klokt att tidigt börja bygga en buffert för dessa så du kan köpa det som behövs när du vill och inte vänta på nästa lön.
 • Drivmedel: Särskilt motorbåtar men även segelbåtar kräver drivmedel. Det ger dig driftskostnader under båtsäsongen.
 • Utbildning och intyg: Seglarintyg, förarintyg och skepparintyg – alla bevis på att du kan hantera en fritidsbåt. De krävs visserligen inte om du skaffar en båt under 12 x 4 meter. Men de ger dig mer båtvett och tryggare seglatser, för både dig och dem omkring dig – och eventuellt också billigare båtförsäkring.
 • Båtförsäkring: Något du absolut bör ha – inte bara för de trevliga dagarna du är ute med båten utan minst lika mycket för all den tid båten ligger på sin båtplats eller vinterförvaras utan din uppsyn.

Lästips: Så mycket kostar det att äga båt

Alltid hos ossFull trygghet och bra villkor

Vill du ansöka om ett tilläggslån?

Vill du utöka ditt befintliga lån? Du kanske ska köpa en bil, en båt, ut och resa eller renovera? Oavsett vad du behöver pengarna till, så är det oftast enklast och mest prisvärt att utöka det lån du redan har. Du kan ansöka om att utöka ditt lån upp till 500 000 kr på Mina Sidor.
ansök om tilläggslån på mina sidor

Liv och Låneskydd

SevenDay Låneskydd är en trygghet för dig och din ekonomi. Skulle något oförutsett inträffa såsom att du blir sjukskriven eller arbetslös, är det bra att ha en försäkring som kan ta hand om en del av månadsutgifterna. Läs mer

SevenDay Prisgaranti

Vi ger dig prisgaranti på privatlån. Om du skulle
erbjudas och beviljas ett bättre totalpris av någon annan långivare i Sverige, lovar vi att du får ett lägre pris hos oss.
Mer om prisgaranti

Betalningsfri månad

Betalningsfri månad är en tjänst som du kan utnyttja för att minska dina kostnader de månader du behöver pengar till annat. För att använda dig av betalningsfri månad behöver du bara kontakta Kundcenter, så hjälper vi dig.
Ansök om betalningsfri månad

Våra lästips
Här får du kloka råd för dig,
din familj och din plånbok.
Konto
Spara
Lån
Kredit
Kontakt