Leasa en elbil eller laddhybrid – ett erbjudande som tar dig framåt

Läs mer

Funderar du på att leasa din nästa bil?

Vi går igenom fördelar och nackdelar med privatleasing. Dessutom får du ta del riktigt bra erbjudanden via Arval. Välj mellan en Mini Cooper SE eller en Lynk & co 01 laddhybrid till ett förmånligt pris med fast ränta och utan oväntade utgifter. 

Just nu får du även minst 5% extra i rabatt när du leasar en begagnad bil via Arval Re-Lease – ett bra val för både dig och plånboken! Ange koden ”SevenDay” i din offertförfrågan för att ta del av erbjudandet!

Mini Cooper SE

Helt elektriska Mini Cooper SE kombinerar den unika designen och premiumkvaliteten med utsläppsfri* körning. Bilen har en mycket låg tyngdpunkt som inte bara förbättrar stabiliteten och hanteringen utan gör det ännu roligare att köra. Om du önskar finns möjligheten att addera en längre körsträcka, vinterdäck och försäkring.

Perfekt för dig som vill uppleva fossilfri* körglädje! *Fordonet drivs av icke-fosila drivmedel.

 

Till erbjudandet!

2 995 kr/mån

 

 

 

Lynk & Co 01 Laddhybrid

Med laddhybriden Lynk & Co 01 får du en bil med hög standard, praktiska funktioner och högteknologiska detaljer. Dessutom har du en lång räckvidd på 69 km med ren eldrift.

Bilen har 261 hästkrafter och du får mjuk och tyst acceleration med eldriften samtidigt som bränslemotorn är redo att kicka in när du behöver lite mer muskler under huven. Om du önskar finns möjligheten att addera en längre körsträcka, vinterdäck samt försäkring.

Alla versioner har ett stort, öppningsbart soltak, LED-strålkastare som automatiskt justerar ljusstyrkan och smart parkeringsassistans, för att nämna några av de många fina detaljerna!

Till erbjudandet!

4 495 kr/mån

 

Erbjudande Mini Cooper SE:

Ditt pris: 2 995 kr/mån
Avtalstid: 36 månader
Årlig körsträcka: 10 000 kilometer
Service, underhåll och reparationer ingår
Koldioxidutsläpp (WLTP): 0 gram/kilometer
Begränsat antal

Erbjudande Lynk & Co 01 Laddhybrid:

Ditt pris: 4 495 kr/mån
Avtalstid: 36 månader
Årlig körsträcka: 10 000 kilometer
Service, underhåll och reparationer ingår
Koldioxidutsläpp (WLTP): 24 gram/kilometer
Begränsat antal

Leasa en begagnad bil och få minst 5% extra i rabatt när du anger ”SevenDay” i din offertförfrågan. Fast månadskostnad och inklusive vinterdäck.

Till erbjudandet!

Fördelar med privatleasing

 • Du behöver inte ta något lån eller spara ihop till en kontantinsats för att köpa en bil.
 • När du köper en bil tappar den som regel i värde så fort du kör ut den från bilaffären. Men någon värdeminskning behöver du inte oroa dig för när du leasar en bil. Istället kan du enkelt och smidigt lämna tillbaka bilen när avtalstiden gått ut.
 • Du betalar en fast månadskostnad eftersom Arval alltid erbjuder sina kunder fast ränta. Det gör att du slipper oroa dig över stigande räntor och oförutsedda kostnader.
 • I appen My Arval finns allt som rör din bil nära till hands och via appen kan du enkelt hitta till närmaste serviceställe.
 • Det ingår även service- och underhållskostnader i månadskostnaden, vilket gör att du slipper dyra överraskningar.
 • Du kan välja om du vill lägga till en heltäckande försäkring och vinterhjul där däckförvaring samt däckskifte ingår.
 • När du privatleasar genom Arval kan du välja mellan ett stort utbud av bilar. Varför inte testa en elbil till exempel?
 • För den som tvekar på att köpa en elbil sedan beslutet om slopad klimatbonus kan leasing av en elbil vara ett alternativ. Då får du chansen att testa att ha en elbil och se om det passar dig och din situation – utan att du behöver äga en.

Nackdelar med privatleasing

 • Många leasingbolag har en rörlig ränta på sina leasingavtal, men hos Arval är räntan alltid fast vilket gör att du kan förutse kostnaderna under hela leasingperioden. Om du inte har fast ränta kan det innebära ökade utgifter när räntorna höjs. Läs igenom villkoren noga.
 • Tänk på att du är begränsad till en viss körsträcka, välj en som passar dig och dina behov.
 • Det är viktig att komma ihåg att ett leasingavtal tecknas över en viss period, hos Arval är avtalen för privatleasing 36 månader långa. Avbryter du leasingavtalet innan behöver du betala en avgift.

Arval är specialiserade på fullserviceleasing och nya mobilitetslösningar och leasade nästan 1,5 miljoner fordon globalt vid slutet av december 2021. Varje dag erbjuder över 7 500 Arval-medarbetare i 30 länder flexibla lösningar för att göra resor sömlösa och hållbara för sina kunder. Arval grundades 1989 och ägs av BNP Paribas. Inom BNP Paribas-gruppen ingår Arval i Retail Banking & Services-divisionen. Arval och SevenDay Bank ingår i samma koncern.

Privatleasing hos Arval – Vanliga frågor och svar

Privatleasing innebär att du hyr bilen från leasingföretaget under en avtalad tid, vanligtvis under tre år. När leasingperioden är slut erbjuder vissa företag möjligheten att köpa loss bilen, alternativt återlämnas denna vid avtalstidens slut.

Är du intresserad av att leasa en bil så kan ett bra första steg vara att kontakta olika leasingföretag för offerter. Vissa företag erbjuder provkörning av bilen, vilket ger dig möjligheten att känna efter och ställa eventuella frågor direkt. När du bestämt dig för ett erbjudande som passar dig, kommer leasingföretaget göra sin bedömning för att säkerhetsställa att kostnaden för leasingen passar din ekonomi. Du skickar in efterfrågade dokument (till exempel körkort och svarar på kundkännedomsfrågor), skriver på kontraktet, sen är du igång!

När du leasar en bil betalar du en månadskostnad. Kostnaden för privatleasingen varierar bland annat på vilken bilmodell du väljer, hur länge du väljer att leasa bilen samt om du blir erbjuden fast eller rörlig ränta. Tänk på att även väga in kostnaden för försäkring och underhåll när du jämför erbjudanden.

Vad som ingår i privatleasing kan skilja sig mellan olika företag, läs alltid igenom avtalet för att säkerställa att det som är viktigt för dig ingår i erbjudandet. Exempel på förmåner som kan ingå i privatleasing är försäkring, service och underhåll.

Du bekostar normalt sätt bränsle, trängselskatt, tvätt och övriga underhållskostnader (till exempel reparationer) på egen hand om detta inte ingår i avtalet. När du leasar en bil är det även sedvanligt att ange uppskattad körsträcka. Har du kört bilen mer än denna sträcka vid leasingperiodens slut är detta ofta förknippat med en avgift.

Detta kan skilja sig åt leasingbolag emellan, men vanligtvis är detta något du behöver teckna på egen hand. Hos Arval har du möjlighet att addera en heltäckande försäkring genom deras egna försäkringsbolag Greenval.

När du leasar en bil gör du detta normalt sett under tre år. Det kan vara bra att tänka framåt och fundera på hur din ekonomiska situation kommer se ut inom de närmsta åren, samt om bilen passar dina behov vid exempelvis tillskott i familjen. Läs alltid igenom avtalet noggrant och säkerställ att erbjudandet passar dig, både idag och framöver.

I det fall det finns restriktioner för vem som får köra bilen regleras detta i leasingavtalet hos återförsäljaren. Ett vanligt exempel är att godkända förare av bilen begränsas till dig som leasar samt nära familjemedlemmar, till exempel make/maka, registrerad partner, barn och sambo.

Rangordnat - Här är den minst (och mest) populära färgen på bilen

Populära tillval till bilen

Konto
Spara
Lån
Kredit
Kontakt